Van 9 tot en met 13 mei 2018 vindt het tweede Internationaal Kamermuziek Festival Ede plaats. De Edesche Concertzaal heeft hiervoor opnieuw de internationaal vermaarde pianiste Anna Fedorova aangetrokken als artistiek directeur. Zij trad al regelmatig op in Ede en was eerder artist in residence van de Edesche Concertzaal. Als artistiek leider vormt zij de spil van het IKFE.

Samen met diverse internationale solisten is Anna te horen in verschillende concerten en samenstellingen. Verschillende van deze artiesten zijn, verspreid over Europa, artistiek directeur van een eigen festival: cellist Benedict Kloeckner van het Internationales Musikfestival Koblenz en violiste Eldbjørg Hemsing verbonden aan het Hemsing Festival in Aurdal (Noorwegen).

Het Internationaal Kamermuziek Festival Ede is mogelijk
dankzij de volgende hoofdsponsors:

Het Internationaal Kamermuziek Festival Ede is
een samenwerking tussen de volgende culturele organisaties:

Welkom in Ede!

Forces of Nature is een geweldig thema dat helemaal tot z’n recht komt in Ede. We zijn er trots op dat Ede het meeste bos heeft, van alle gemeenten in Nederland. Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt voor het grootste deel op het grondgebied van Ede en er we hebben nog veel meer bossen en hei.

Voor onze inwoners, bedrijven en bezoekers is al die natuur heel belangrijk. Om te wonen en te werken in deze prachtige omgeving, maar ook ‘gewoon’ om van te genieten. We hebben een sterke band met de Veluwe. Kort geleden ging in Ede zelfs de film Wild in première; een verhaal van natuurkrachten en duizenden dieren door alle seizoenen heen.

Ook vormt Ede het hart van de Food Valley, dé internationale topregio voor kennis en innovatie op het gebied van voedsel-productie. Dit groeiend netwerk van bedrijven, overheid en kennisinstellingen trekt steeds meer mensen naar onze regio, met name rond de spil tussen Ede en Wageningen.

Ede biedt hen een uiteenlopend cultureel leven dat steeds meer mensen opvalt - en volop inspiratie biedt. Van Street Art-festivals tot en met het Kröller-Müller Museum met de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld, plus wereldberoemde beeldentuin.

Veel culturele energie ervaren we ook op de podia van de Edesche Concertzaal, Akoesticum, Theater Cultura, Pathé CineMec Ede en Theater Junushoff. Samen dragen zij bij aan de innerlijke verrijking van onze samenleving. Het is dus niet voor niets dat Edenaren de gelukkigste mensen van Nederland zijn.

Voor nu: beleef dit prachtige festival Forces of Nature op de Veluwe, mooier kan het niet!

Foto: Wonen op een karakteristieke plek in het groen
© Fotografie Natuurlijk

Overnachten in Ede

Maak uw festivalbezoek extra aangenaam met een goede nachtrust! Er is volop keus aan erkende hotels en sfeervolle Bed & Breakfast-locaties.

Eten en drinken

De restaurants, lunchrooms en cafés in Ede heten u van harte welkom voor een lunch, diner of gewoon een drankje, voor of na een concert!

Eropuit!

Tijdens het hemelvaartweekend is er nog veel meer te doen en te beleven in de wijde omgeving van Ede! De leukste uitjes vindt u op DagjeWeg.NL.