Benefietconcert

Amateurs en professionals in een muzikale ontmoeting
zaterdag 5 mei 2018
15:30 uur
Vreedehuis
Als voorproefje van het festival organiseren IKFE-liefhebbers een benefietconcert in Den Haag, waarbij amateurs én professionals elkaar muzikaal ontmoeten.

Ga je mee op wereldreis?

Kinder-/familieconcert
woensdag 9 mei 2018
10:30 uur
Theater Cultura
De musici van het IKFE spelen de mooiste klassieke muziek voor het hele gezin! De jonge pianotalenten Nikola Meeuwsen (16) en Sofia Dorosh (9) zijn speciale gasten, naast internationale topmusici als Anna Fedorova, Eldbjørg Hemsing, Benedict Kloeckner en Ella van Poucke. Samen nemen ze jong en oud mee in de wereld van de klassieke muziek!

Inleiding op 'Winterreise'

met live gespeelde luistervoorbeelden
donderdag 10 mei 2018
17:00 uur
Edesche Concertzaal
Alles weten over de achtergronden van Schuberts beroemdste liederencyclus, 'Winterreise', dat later deze avond in z'n geheel op het programma staat?
Jan-Willem van Ree (musicoloog en artistiek manager van de Edesche Concertzaal) vertelt u alles over het stuk. De festivalmusici zullen diverse luistervoorbeelden live voor u spelen!

'Frühlingssonate' & 'Winterreise'

donderdag 10 mei 2018
19:00 uur
Edesche Concertzaal
Sterbariton Tobias Berndt zingt Schuberts beroemdste liederencyclus, Winterreise. In de 24 liederen van Winterreise maakt een rusteloze jongeman de balans op van zijn mislukte liefde. Voorafgaand aan dit ongeëvenaarde meesterwerk speelt violist Linus Roth Beethovens lentefrisse vioolsonate met de passende bijnaam 'Frühling'. Beleef de winter én de lente!

Beyond Mozart's 'Eine kleine Nachtmusik'

Late night concert
donderdag 10 mei 2018
22:00 uur
Edesche Concertzaal
'Eine kleine Nachtmusik' is de bekendste serenade van de al even bekende Mozart. Zonnige muziek waar je helemaal vrolijk van wordt. Geniet van deze evergreen van de klassieke muziek. Anna Fedorova & co. vergroten het feestelijke karakter van Mozarts klassieker met toepasselijke stukken van Schumann, Brahms, Britten en Piazzolla.

'Django'

Film (2017)
vrijdag 11 mei 2018
15:00 uur
Pathé CineMec Ede
De film 'Django' vertelt het verhaal van jazzpionier Django Reinhardt, die in 1943 besloot te vluchten voor de nazi's.
Openingsfilm van het Internationaal Filmfestival Berlijn 2017.

Vier jaargetijden

Tango, Vivaldi & Piazzolla in één groot orkest!
vrijdag 11 mei 2018
20:15 uur
Theater Junushoff
In Theater Junushoff vormen de festivalmusici op vrijdag 11 mei samen één groot orkest. Ze spelen namelijk een van de tophits uit de klassieke muziek: Vivaldi’s ‘Vier Jaargetijden’ in een unieke combinatie met de ‘Cuatro Estaciones Porteñas’ van Piazzolla, verlevendigt met live dans van het duo Carlos & Mirella!

Lunchconcert

zaterdag 12 mei 2018
12:30 uur
Kröller-Müller Museum
Muziek, kunst en natuur komen samen in een prachtig lunchconcert. Nergens past dat beter dan in het Kröller-Müller Museum. Acht gelauwerde musici onder wie pianist Julien Quentin, altviolist Georgy Kovalev en cellist Benedict Kloeckner nemen het publiek mee op een tocht langs sfeervolle muziek van Tsjaikovski, Debussy, Schulhoff en Takemitsu.

Masterclass mini-concert

zaterdag 12 mei 2018
14:30 uur
Akoesticum
Dit mini-concert is de feestelijke afsluiting van de masterclasses, eerder deze middag. Tijdens deze eindpresentatie voor publiek laat het ensemble horen wat het geleerd heeft. // LET OP: de aanvangstijd is vervroegd van 15:30 uur naar 14:30 uur.

Grande Finale

Slotconcert met o.a. Beethovens Tripelconcert
zaterdag 12 mei 2018
19:00 uur
Edesche Concertzaal
De festivalmusici maken dit slotconcert tot een afwisselende en zinderende finale. Diverse muziekstukken wisselen elkaar af, van solostukken tot delen waar wel dertien musici aan meedoen. Luister naar Debussy's 'Syrinx' voor fluit solo en Brahms' Pianokwintet, op. 34. Het vuurwerk van de avond is wel Beethovens ongeëvenaarde Tripelconcert. Bijzonder aan dit stuk is dat zowel piano, viool als cello elk een belangrijke solorol hebben. Eisen ze ieder voor zich de hoofdrol op of betonen ze elkaar het benodigde respect? Beleef het live mee in de Edesche Concertzaal!

'An der schönen blauen Donau'

Weense Walsen
zaterdag 12 mei 2018
22:00 uur
Edesche Concertzaal
Besluit het Internationaal Kamermuziek Festival Ede in stijl! Vanavond is de Edesche Concertzaal gevuld met beroemde walsen van o.a. Tsjaikovski en Strauss. Blijf lekker zitten en geniet van de muziek, of dans mee met de andere musici en bezoekers, op het beroemde 'An der schönen blauen Donau' van Johann Strauss, en vele andere beroemde walsen. Een ongedwongen avond in Weense sferen, tijdens deze officieuze afterparty van het festival.

Kerkdienst vs. concert

"Een kamer vol muziek"
zondag 13 mei 2018
10:00 uur
Edesche Concertzaal
In dit weekend van hemelvaart een heel bijzondere combinatie van kerkdienst en concert!