Ga je mee op wereldreis?

Kinder-/familieconcert

woensdag 9 mei 2018
10:30 uur
De musici van het IKFE spelen de mooiste klassieke muziek voor het hele gezin! De jonge pianotalenten Nikola Meeuwsen (16) en Sofia Dorosh (9) zijn speciale gasten, naast internationale topmusici als Anna Fedorova, Eldbjørg Hemsing, Benedict Kloeckner en Ella van Poucke. Samen nemen ze jong en oud mee in de wereld van de klassieke muziek!
Misschien ben je al eens op vakantie geweest naar Italië, Frankrijk of Duitsland. Je was vast onder de indruk van de bergen en het lekkere warme weer. Misschien hebben jij of je ouders ook foto’s gemaakt. Veel beroemde klassieke componisten gingen ook op vakantie en schreven als herinnering muziekstukken waarin ze hun vakantiegevoel op muziek zetten.

Ga mee op reis! Naar Florence, maar ook naar Hongarije, Frankrijk, Duitsland en de beroemde muziekstad Wenen. Tien wereldberoemde muzikanten van overal ter wereld spelen muziek uit deze landen. Ook de instrumenten die ze bespelen komen overal vandaan. Het hout, waarvan de violen zijn gemaakt, komt misschien wel uit de Italiaanse bossen. En waar zouden die snaren en strijkstokken vandaan komen?

Weet je wat nou zo bijzonder is? Ook al komen de stukken en de instrumenten van heel ver weg, de muziek die je hoort, ontstaat ter plekke. De muzikanten hoeven alleen maar op hun viool of op de piano te spelen. Wat er precies gebeurt als ze dat doen, en wat dat met de natuur heeft te maken die je op vakantie hebt gezien? Dat ontdek je woensdag 9 mei in Cultura.
Programma
Schubert Lendlers
Mozart Klarinetkwintet (1e deel)
Brahms Hongaarse dansen
Ducros Encore
Tsjaikovski Souvenir de Florence (4e deel)
Uitvoerende musici