Lunchconcert

Muziek, kunst en natuur komen samen in een prachtig lunchconcert. Nergens past dat beter dan in het Kröller-Müller Museum. Acht gelauwerde musici onder wie pianist Julien Quentin, altviolist Georgy Kovalev en cellist Benedict Kloeckner nemen het publiek mee op een tocht langs sfeervolle muziek van Tsjaikovski, Debussy, Schulhoff en Takemitsu.
Beleef de oerkracht van de Tsjechische volksmuziek in het 'Concertino' van Ervín Schulhoff. In het stuk Syrinx voor fluit solo neemt Claude Debussy de luisteraar mee naar dromerige landschappen in het oude Griekenland. 'Distance de Fée' van de Japanse componist Toru Takemitsu schildert de sprookjesachtige natuur van Japan. Muziek die prachtig aansluit bij de wereldberoemde Wals uit 'Doornroosje' van Tsjaikovski.

Behalve luisteren naar mooie muziek, geniet het publiek in het Kröller-Müller Museum van een smakelijke lunch. Bovendien kunt u aan de hand van het Collectieboek van het Kröller-Müller Museum op eigen gelegenheid kunstwerken bekijken, waarin de relatie tussen kunst en natuur het centrale thema is.
In dit collectieboek zijn 130 meesterwerken uit de collectie opgenomen met bij elk werk een achtergrondverhaal. Naast deze kunstwerken wordt ook het verhaal over de bijzondere geschiedenis van het museum verteld.
Programma
Chopin Contredanse in Ges, B. 17
Debussy Golli's Cake Walk
Debussy 'Syrinx' voor solo fluit
Schulhoff Concertino voor fluit, altviool en contrabas
Rachmaninov Etudes tableaux, op. 33 en op. 39
Takemitsu 'Distance de Fee' voor piano, viool
Sollima Lamentatio
Tsjaikovski Wals uit 'Doornroosje'
Uitvoerende musici