Vier jaargetijden

Tango, Vivaldi & Piazzolla in één groot orkest!

vrijdag 11 mei 2018
20:15 uur
In Theater Junushoff vormen de festivalmusici op vrijdag 11 mei samen één groot orkest. Ze spelen namelijk een van de tophits uit de klassieke muziek: Vivaldi’s ‘Vier Jaargetijden’ in een unieke combinatie met de ‘Cuatro Estaciones Porteñas’ van Piazzolla, verlevendigt met live dans van het duo Carlos & Mirella!
Beleef met vier pakkende vioolconcerten het mooiste van elk seizoen. Van het getsjilp van jonge vogels in de lente en een verfrissende onweersbui in de zomer, tot de sfeervolle kleurenpracht van de herfst en vallende sneeuwvlokken in de winter.

Ook met tango-grootmeester Astor Piazzolla beleef je de vier seizoenen, maar dan in de vorm van gepeperde tango’s! Met zijn ‘Cuatro Estaciones Porteñas’ neemt Piazzolla je mee naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Hoor hoe deze stad tijdens de vier seizoenen steeds van sfeer verandert! In Theater Junushoff speelt ster-bandoneonspeler Marcelo Nisinman samen met de festivalmusici zíjn versie van Piazzolla's klassieker. Reken maar dat Marcelo de rafelrandjes van de tango extra aandikt!

In de ‘Quattro Stagioni’ beleef je Vivaldi’s muziek op een persoonlijke manier. Behalve componist was Vivaldi ook dichter: hij liet zich in vier sonnetten door de seizoenen inspireren. Deze gedichten vormden de basis voor vier vioolconcerten, die wereldberoemd werden als de ‘Vier Jaargetijden’.
Speciale gasten: het duo Carlos & Mirella. Zij dansten o.a. voor Andrea Bocelli, wonnen diverse internationale tangoprijzen en stonden in de finale van het RTL-programma 'Everybody Dance Now'.
Ook spelen vier jonge toptalenten uit het Nationaal Jeugd Orkest mee in het ensemble.
Programma
Vivaldi Vier jaargetijden
Piazzolla & Nisinman Vier jaargetijden
Piazzolla Violentango
Piazzolla & Nisinman Oblivion
Uitvoerende musici